Grand hyatt
Gh kuala lumpur 14 Kuagh p026 thirty8 corner 56904
Informatie aanvragen over prijs en beschikbaarheid ›

 

Grand Hyatt Kuala Lumpur

Great view, great service.

 

Dit 5-sterren hotel met haar perfecte service ligt in het hart van Kuala Lumpur en is omgeven door de tropische tuinen van het Kuala Lumpur City Center Park. Het uitzicht op de Petronas Twin Towers is fenomenaal.

 

Het hotel heeft 2 restaurants. JP Teres bevindt zich op de begane grond en is een hotspot in town vanwege haar overheerlijke Maleisische gerechten. Het hippe restaurant THIRTY8 heeft internationale gerechten en biedt een fantastisch 360 graden view over de stad en u kunt hier ook loungen en borrelen, er is een entertainmentprogramma met verschillende bands. Restaurant Poulside serveert lichte maaltijden en salades. Er is een heerlijk groot 25 meter zwembad met lounge bedden en er is een poedelbadje voor de jonge gasten. Het fitness center is 24 uur per dag open en is uitgerust met cardiofitness apparatuur. Een personal trainer helpt u graag met uw trainingsprogramma. Voor ontspanning kunt u terecht in de ESSA spa. Deze heeft maarliefst 11 behandelkamers en een ruime keuze in behandelingen. Er is ook een stoombad, een whirlpool en een sauna aanwezig.

 

Het hotel heeft 370 kamers en 42 suites, allen met floor-to-ceiling ramen en strakke moderne inrichting. De kamers zijn ruim (minimaal 47 m2) en hebben een luxe badkamer met walk-in rainshower. De suites (minimaal 105 m2) hebben een grote badkamer met vrijstaand bad en een living.

Indicatieprijs voor deze reis inclusief vlucht, prive transfers en 7 nachten verblijf: € 1.400,- per persoon.

Aerial-44403-crop
Kuala-lumpur-mandarian-hotel Cbd2

Maleisië

Variatie van dit land is groots met eeuwenoude oerwouden, theeplantages, drukke steden en prachtige stranden.

Maleise is een land in het zuidoosten van Azië. Het bestaat uit twee afzonderlijke delen die gescheiden worden door de Zuid-Chinese Zee, namelijk Malakka (of West-Maleisië), dat in het noorden aan Thailand grenst en Oost-Maleisië dat bestaat uit Sabah, Sarawak, Labuan en het noordelijkste gedeelte van het eiland Borneo. Het westelijke deel beslaat ongeveer 40% van de oppervlakte van het land, maar meer dan 85% van de bevolking is hier woonachtig. Het schiereiland Malakka ontwikkelde zich als een voornaam Zuidoost-Aziatisch handelscentrum. De Islam deed zijn intrede in de veertiende eeuw, gevolgd door Europese handelslieden in de zestiende eeuw, waarna de Portugezen, Nederlanders en Britten achtereenvolgend de Straat Malakka domineerden. De laatste federatie Maleisië werd op 16 september 1963 opgericht door het samengaan van Maleisië, Singapore en de Oost-Maleisische staten Sabah en Sarawak aan de noordkust van Borneo. Singapore is afgescheiden in 1965. Kuala Lumpur is de hoofdstad van het huidige Maleisië. De bezienswaardigheden van Maleisië zijn de ongerepte regenwouden (midden in het westelijk deel van het land ligt één van de oudste regenwouden ter wereld, de Taman Negara), de Cameron Highlands (de theeplantages die de heuvels bedekken), het (onder)waterleven en de schitterende eilanden en stranden.

 

Het klimaat is tropisch en het is er daardoor altijd warm, overdag tussen de 27 en 34°C. De regenmaanden zijn: eind november tot februari aan de oostkust en december tot eind februari aan de westkust.

 

Vanaf Schiphol wordt er rechtstreeks gevlogen op Kuala Lumpur.

Kuala-lumpur-mandarian-hotel
Kuala-lumpur-malaysia 11-1024x768 Kuala-lumpur-skyline-malaysia

Kuala Lumpur

Drukte, hoge gebouwen en vooral veel shoppen.

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië. De stad heeft bijna twee miljoen inwoners en kenmerkt zich door een grote diversiteit aan stedelijke bebouwing; van oude koloniale bebouwing, Chinatown en Little India tot de moderne en vooral hoge gebouwen die sinds de jaren negentig van de twintigste eeuw het stadsaanzicht bepalen. Het vormt een apart federaal territorium binnen Maleisië. 

"Kuala Lumpur" betekent zoveel als "modderige samenloop van rivieren" en vormt een zogenaamde Rode Delta. De aanwezigheid van tin nabij de samenkomst van de rivieren Gombak en Kelang was rond 1860 aanleiding voor het opzetten van een nederzetting. Al snel groeide Kuala Lumpur uit tot een smeltkroes van Aziatische culturen en in 1896 werd de amper veertig jaar oude stad uitgeroepen tot hoofdstad van de opgerichte Gefedereerde Malay Staten. Tussen 1913 en 1957 stond de stad, net als de rest van het land, onder Brits bestuur. Overblijfselen uit dit kolonialetijdperk zijn nog overal te vinden. Maleisië is een federatie van sultanaten en Kuala Lumpur bevindt zich in de "Federal Territory", de federale hoofdprovincie. De stad groeit en ontwikkelt zich in hoog tempo. Volgens de planning zal de hoogbouw in de binnenstad in 2020 zijn voltooid. De meest bekende gebouwen van Kuala Lumpur zijn de Petronas Twin Towers. Met hun 452 meter waren zij enige tijd de hoogste gebouwen ter wereld (Burj Khalifa is op dit moment het hoogste gebouw ter wereld). Onder de torens bevindt zich de luxe shopping mall Suria KLCC, een concertzaal en een metrostation. Naast deze twee torens is er verspreid over de stad nog veel andere hoogbouw te vinden. Een belangrijke toeristische attractie is de "Menara KL" (KL-Toren), een 421 meter hoge televisietoren. De spits van deze toren steekt boven die van de Petronas Towers uit, omdat de Menara KL op een heuvel, Bukit Nanas, is gelegen. Naast alle moderne gebouwen zijn er in het centrum ook nog veel gebouwen uit de koloniale tijd te vinden. Echter is er in de buitenwijken niet zoveel hoogbouw. Er zijn ook diverse winkelcentra in Kuala Lumpur. De meest toonaangevende shopping malls zijn Suria KLCC onder de Twin Towers en het van daar uit via een luchtbrug bereikbare nabijgelegen Pavilion, gelegen aan de Bukit Bintang. Sommige winkelcentra in Kuala Lumpur hebben ook luxere faciliteiten als een ijsbaan, achtbaan et cetera.

 

Kuala Lumpur heeft een tropisch regenwoud klimaat dat erg word beïnvloed door zijn beschutte ligging aan het Titiwangsa gebergte. Het hele jaar is het hier aangenaam warm en zonnig, het enige wat hier nog wel eens roet in het eten kan gooien is de hoge luchtvochtigheid. De moessonperiode duurt hier officieel van oktober tot en met maart maar ook in de resterende maanden kun je er stevige buien verwachten. De temperatuur is het hele jaar constant en de regenval heeft hier weinig invloed op.

 

Vanaf Schiphol wordt rechtstreeks gevlogen op Kuala Lumpur, vluchtduur bedraagt ongeveer 11 uur.