61053639
62436076 61053640
Informatie aanvragen over prijs en beschikbaarheid ›

 

Thompson Playa del Carmen

Viva la vida

 

Thompson hotel ligt in Playa del Carmen. Playa del Carmen heeft een uitgestrekt prachtig wit zandstrand en is van oorsprong een vissersdorpje. Maar tegenwoordig is het uitgegroeid tot een plaats met een langgerekt centrum, veel winkeltjes en gemoedelijke uitgaansgelegenheden. Overdag kunt u zich vermaken met de vele activiteiten in en om het water en s ‘avonds is ‘Fifth Avenue’ de place-to-be, met zijn vele restaurants, baretjes, winkeltjes en marktraampjes die s ’avonds tot leven komen.

 

Op het dak van het hotel is kunt u genieten van een prachtig panorama uitzicht vanuit het zwembad. Tijdens het zwemmen kunt u een drankje halen aan de swim-up bar. S ‘avonds kan op dit dakterras ook genoten worden van een hapje en een drankje en soms worden er feesten gegeven. Er zijn 3 verschillende plekken om heerlijk te eten. Het meeste eten heeft Mexicaanse invloeden of zijn locale gerechten. Maar er is ook sushi en grill beschikbaar. Dit hotel biedt ook een spa service op uw kamer aan waardoor u volledig kunt relaxen.

 

Thompson Hotel heeft 92 kamers en suites welke hip en luxe zijn ingericht door designers Niz + Chauvet. De kamers en suites zijn tussen de 50m2 en 105m2. 

Indicatieprijs voor deze reis inclusief vlucht, prive transfer en 7 nachten verblijf: € 2.000,- per persoon

Playas-playa-del-carmen
Mayan-ruinstulummexico-beautifulworld1 Sam 0868

Mexico

De typische bevolking, klimaat en eten zorgen voor een mooie vakantie cocktail.

Mexico, is een land in Noord – Amerika  grenzend aan de Verenigde Staten , Belize, Guatemala, de Grote Oceaan en de Golf van Mexico. Ook enkele eilanden behoren tot Mexico. De hoofdstad is Mexico City en ligt op  2240 meter boven de zeespiegel en behoort hierdoor tot een van de grootste steden ter wereld. De meest gesproken taal is het Spaans, waarmee Mexico het grootste Spaanssprekende land ter wereld is. Mexico heeft ongeveer de vorm van een driehoek met twee opvallende schiereilanden: Yucatan en Neder-Californië. Mexico ligt tussen de Grote Oceaan aan de ene kant en de Golf van Mexico en Caribische Zee, randzeeën van de Atlantische Oceaan, aan de andere kant. De Pacifische kustlijn is grillig, met veel inhammen, kapen en baaien, en vaak rijst direct na de kust een gebergte op. De Atlantische kustlijn is regelmatiger, wel bevinden zich hier vele lagunes en aan de kusten van het schiereiland Yucatán ook koraalriffen. Het bekendste muziekgenre is de ranchera, gespeeld door Mariachi’s. De Mexicaanse keuken wordt gekenmerkt door flink gekruide gerechten. Onder andere tamele, tortilla, taco, guacemole Mexicaanse keuken maar ook chocolade is oorspronkelijk uit Mexico afkomstig.  

 

Het klimaat van Mexico loopt door de grote verscheidenheid aan landschappen per plaats erg uiteen. De Kreeftskeerkring volgt ongeveer de grens van de tropische en de gematigde zone. Onder de keerkring zorgen het reliëf en de hoogte voor de voornaamste klimaatverschillen. De verschillen qua temperatuur over de verschillende jaargetijden zijn er klein, maar er is wel een regenseizoen dat ongeveer overeenkomt met de zomermaanden. Yucatán en de staten Tabasco, Chiapas, Veracruz en Oaxaca kennen voor een groot deel een tropisch regenwoudklimaat. Ten noorden van de kreeftskeerkring zijn de meeste gebieden met een woestijnklimaat te vinden, hoewel de kustgebieden en het noordoosten een zeer gematigd klimaat hebben. De hoogvlaktes in het noorden kennen hete zomers en koude winters. De centrale hoogvlaktes kennen de meest gematigde klimaten, en het is dan ook hier dat de meeste grote steden zich bevinden. De stad Campeche aan de westkust van het schiereiland Yucatán geldt als warmste stad qua jaargemiddelde van Mexico, Toluca op de hoogvlakte ten westen van Mexico-Stad als koudste. In de zomermaanden zijn over de gehele Mexicaanse kust orkanen mogelijk.

 

Afhankelijk voor welke bestemming u kiest kunt u direct vliegen of met een korte tussenstop.

Riviera-maya-5
1394229181 Playa del carmen-the reef-beaches

Playa del Carmen

Gezellige badplaats met oogverblindend mooi strand voor de deur en een leuke winkelstraat erachter.

Playa del Carmen is een badplaats in Quintana Roo, in het oosten van Mexico aan de Riviera Maya. De villa- en hotel wijk Playacar is tegenwoordig een onderdeel van Playa del Carmen. Deze zone wordt ook wel hotelzone genoemd. Playa del Carmen wordt tegenwoordig vooral bezocht door toeristen die de drukte van de niet ver van Playa del Carmen gelegen badplaats Cancún willen ontvluchten. Echter groeit de stad snel. Verwacht wordt dan ook, dat Playa del Carmen dezelfde faciliteiten gaat krijgen als Cancun. De badplaats Playa del Carmen is één van de populairste toeristische bestemmingen van Mexico, om daar te genieten van luxe hotels, prachtige stranden en de vele bezienswaardigheden die in te vinden zijn in de directe omgeving. Indien je geïnteresseerd bent in de Maya Cultuur dan kun  je kiezen uit een groot aantal Maya steden. Ook Chitzen Itza, een van de zeven wereldwonderen, is binnen één dag te bezoeken vanuit Playa del Carmen.

 

Playa del Carmen kent een tropisch savanne klimaat. De temperaturen in liggen vrijwel het hele jaar rond de 30 graden overdag en rond de 22 graden 's nachts. In de wintermaanden is het iets kouder en in de zomermaanden iets warmer. Met name de maanden april, mei en juni zijn warm, redelijk zonzeker en de verkoelende wind die het ‘s avonds fris kan maken is er dan steeds minder vaak. De maand november, die het natte seizoen afsluit, is net zo aangenaam.

 

Vanaf Schiphol wordt er rechtstreeks naar luchthaven Cancun gevlogen.